Borsten blir dyrare 22 juni 2022

© Winterally Sven Olof Johansson

Ett utkast.

Hånets lycka.
Stolpar:
Parlamenten och dess rötägg.
Västmakterna inför sanktioner mot China
Inflationen spikar i topp
Allting rusar 1000%
(Sop)Borsten dyrare än (Sprit)borsten
Hembränningen slår alla rekord, en förtjänst rakt ner i fickan
Bensinstölderna går ej att stoppa
Gummislangar till cyklarna slut på marknaden
Knarket flödar
Då staplas 1000 faktorer som instabiliserar samhället fram till revolution och anarki – föreslaget botemedel – mera sanktioner…
alla ”mycket kloka” politiker, som styrt under decennier, så att landet förtärs av kriminella utländska rövarband, kastar valfläsk i mängder inför det stundande parlamentsvalet. Tokstollarna som ställt till allt med sin extrema politik utlovar nya lösningar på problemen de själva skapat, men aldrig erkänner sig skyldiga till. Vem var det som sade: ”Härefter syndafloden!”
Partidemokratin triumferar i sin falskhet, sitt bedrägeri.
Inte nog med att politikerna måste ha ständig polis back-up, de utbildas i pistolskytte och är ständigt beväpnade. Hela parlament flyttar in i säkerhetsregementen för att undkomma väljarnas raseri.
Partistollarna/småpåvarna utfäster svindyra reformer som folket senare ska betala till utländska långivare, alltmedan expolitikerna vid den tiden njuter av livet i lyxlägenheterna vid soliga milsträckta stränder.

Här lite kött på benen.
https://historiesajten.se/handelser2.asp?id=26
Augusti 1789 Paris
Den 27 augusti utfärdade nationalförsamlingen proklamationen om de mänskliga och medborgerliga rättigheterna, som fastslog individens omistliga rätt till frihet, rättssäkerhet och egendom, samt rätt att göra uppror mot förtryck.
Den ålderdomliga klassindelningen (I Sverige de 4 stånden-adel, präster, borgare och bönder) avskaffades och alla människor skulle ses som jämställda och lika inför lagen. Alla skulle också kunna söka vilka jobb de ville, vilket fram till dess endast varit adeln förunnat.
Proklamationen var ett verk av La Fayette med hjälp av det amerikanska sändebudet Thomas Jefferson (som tolv år senare blev Amerikas president). Kungens makt minskade betydligt efter detta. Revolutionens tecken blev Frihet, Jämlikhet och Broderskap. Kungen godkände visserligen deklarationen, även om han själv inte var nämnd i den, vilket betydde att nationalförsamlingen i praktiken tagit över makten.

Ludvig XV
Efter mig syndafloden, Après moi le déluge.


Inte från mig, för jag anser nog att den redan har anstormat världen.

Text in English or Swedish