​Anders B. och jag (In Swedish language)

Janne Näslund, (alias Anders B.) och jag (In Swedish language)

This piece of poetry, art and culture was written Wed, Apr 16, 2014
© Winterally Olle Johansson

Jag minns när herr minister J. Nys reste till Helsingfors med firman. Efteråt berättade han att han blivit trängd av flera personer på stan som försökte råna honom. J. Nys tog till knytnävarna i ett handgemäng och behöll plånboken..

En gång när J. Nys och jag var nere på ranchen i Tingsryd och fiskade, hände följande: Vi var vid någon göl i timmar utan att få napp. Därefter tog vi oss söder om Bro, vid gamla grustaget, gick genom buschen ner till Ronnebyån. Där kastade vi ett tag. Jag hade precis bytt plats och kastade ut draget när det omedelbart högg. Efter en viss kamp drog jag upp en gädda på några kilo. J. vred nacken av kräket. Senare på gården rensade vi den och grillade den i ugnen. Den smakade delikat, men det var naturligtvis ganska mycket ben. 

En gång hösten -93 gick J. och jag på ett möte med Försvarsfrämjandet. Vi var i någon sorts lokal tillhörande Läkarförbundet eller dylikt, mellan Klarakyrkan och Drottninggatan, om jag minns rätt. Samtidigt som vi kom dit anlände herr Ö.B. General Bengt Gustafsson. Finurliga som vi alltid var på alla sorts tillställningar, det får nog räknas som en begåvning, kom vi att sitta vid ÖB:s bord. Jag hade Ö.B. på min vänstra sida och J. på min högra sida. Ö.B. höll ett intressant föredrag och därefter intog vi den blygsamma ”supe’n”. Jag hade nog Ö.B. för mig själv nära en halvtimma. J. servade oss med kaffe, medan Bengt o jag blossade på cigaretter.

Ca två gånger gick J. och jag på inspelning av ett diskussionsprogram med R. Aschberg på Cirkus Djurgården. Senare har jag förstått att allt som jag drog med J. på inspirerade honom till den framgångsrika karriären han nu uppnått. Vi gick på besök i Riksdagshuset och samtalade med riksdagsman John Bouvin Ny Demokrati. Vi satt i Riksdagskafe’t och pratade någon timme om tillståndet i landet.

J. och jag hade en övning en natt för att kolla om Säpo spanade på oss. Vi hade skumma telefonöverläggningar och talade om en mötesplats vid en bestämd tid. Nämligen parkeringsgaraget nära Sheraton hotell och Rosenbad. Vi var där och uppträdde skumt, kollade alla bilar om de var möjliga Säpospanare eller Mustspanare. Ganska roande äventyr.

J. och jag gick på många fester tillsammans arrangerade av festklubbar i Stockholm. Vi hade verkligen kul ibland. Jag hade en liten romans med Kommissarie Helen Frisk på en fest ute i Ängby bland annat. Det blev rätt mycket dricka, men J. var alltid måttlig på de festerna. På en fest satt jag till bords mitt emot Elisabeth Tarras-Wahlbergs dotter.

Det mest lyckosamma politiska attentatet som vi var nära åskådare till och som vi sa att vi inte skulle berätta om, var en gång då det var strejk bland kommunalarna i Stockholm. Busstrafiken stod still. Skumraskfigurer smög in på en av SL:s busstationer och lånade en buss. De målade plakat med politiska slagord. Körde fram bussen till Riksdagshusets framsida strax framför Lejonbacken alltså. Där parkerades den. En av upprorsmakarna gick till en telefonkiosk och ringde tidningar och radio och varskodde om den elaka demonstrationen nere vid Riksdagshuset. Men när reportrarna kom dit var det naturligtvis tomt på folk. Två oskyldiga får satt då hemma i J:s lägenhet och tittade på TV där man sände direkt från den aggressiva demonstrationen nere vid Riksdagshuset, där bussen fått elaka slagord satta i fönsterna. De oskyldiga fåren hade mycket roligt åt den politiska uppståndelsen. Resultat: Strejken blåstes snart av och kommunalarna fick höjd lön..

Jag hade varit Moderat kommunalpolitiker i Botkyrka något år men slutade på grund av allvarliga hot och trakasserier på arbetsplatsen. Efter ett tidigare engagemang i den nationella politiken, hade varit på styrelsemöten i Sverigepartiet som drevs av min nästkusin, Stefan Herrman. När partiet kraschade , p.gr av Lars Lind,  försökte jag organisera ett nytt nationalistiskt parti tillsammans med patrioten Lampell, som figurerat i FIB aktuellt med kpist om jag minns rätt. Han var verkligen ingen förbittrad främlingshatare utan hävdade, ”låt tusen blommor blomma”. Hans fästmö hade stuckit iväg med en Chilenare till Sydamerika och tagit dottern med sig. Jag besökte hans enorma magasin i Frösundavik fyllt med – lump. Jag undrade varför han höll en så låg profil, som om han levde under jorden..

Istället blev det engagemang i Moderaterna. Men så kom den dumme dj-n Lasermannen och sköt en kusin till en kollega på jobbet i Botkyrka, SL buss. De är ju kristna sk. syrier. Idioter började skylla lasermannen på de nationella. Det blev slutet för mitt politiska engagemang i Moderaterna vid den tiden. Jag sa till J. att gå med i ett politiskt parti eftersom han var intelligent. ”Gå med sossarna så har du större chans att få regera”. Det har ju visat sig vilket parti han gynnade. Man skulle nog kunna ana att bakom Moderaternas sluga strategi de senaste 10 åren ligger en intelligens i klass med J:s. Det kan vara J. som starkt bidragit till Moderaternas framgångar. Då tänker jag på Moderaternas ”smarta” öppna dörrar att profilera sig som de Nya Socialisterna. Det är helt i J:s stil.. Ärligt talat, jag tror inte att vi slipper J. nu när han bitit sig fast vid taburetten. Sossarna får det tufft i höst. Löfve’n och Sahlin kan inte riktigt mäta sig med Göran Persson. Det behövs Göran Perssons like för att skuffa undan de borgerliga i höst. (Alltså valet 2014).

Tillägg 23 juli 2017
Det ser ut som om J. idag lurar i vassen för att göra politisk comeback. Det går dåligt för moderaterna i opinionsmätningarna. Ett tecken kan vara att han släckt ner sin Fboksida. Jag känner ju hans stora ambitionsnivå, han kommer tillbaka?

Tillägg 4 aug 2017

Upptäckte att Herr J. gjort skandal på en tillställning. Nu skriver han på Facebook igen och har ca 2000 fbokvänner. Innan han försvann för några månader sedan hade han upp till 5000 st, var tog de vägen? Jag var en av dem. Nu kan han börja i SD…

Tillägg 29 sept -17

J. skulle kunna sadla om och återuppta politiken, men i Sverigedemokraterna. Folk glömmer väl hans skandal med tiden. Hans begåvning kan behövas.

Lämna ett svar

Text in English or Swedish