Om den militära specialoperationen i Ukraina

© Winterally Sven Olof Johansson

Om Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy.
Liknar han inte lite Napoleon?

”Tyska delstater vill förbjuda Z-symbolen”, enligt Aftonbladet.
Ett utdrag: >>Justitieministern i Bayern, Georg Eisenreich säger i ett uttalande att den som ”använder symbolen Z riskerar att bli åtalad”<<.
Publ. 28 mars -22

Vi kan nu jämföra Zelenskys Ukraina med situationen i Tyskland 1939. Z står för hakkorset. Volodymyr ”Charlie Chaplin” Zelensky, Folkets Tjänare – allt för Nationen, kan liknas med artisten Adolf i Berchtesgarden, senare förskansad i bunkern i Berlin – En sorts Hollywoodfilm i tre akter.

För att citera Svenska Filminstitutet: https://www.filminstitutet.se/sv/fa-kunskap-om-film/filmpedagogik/filmlexikon/analysmodeller/dramaturgiska-modellen/

”Andra akten är den längsta av de tre akterna. Här utvecklas filmens handling. Nya och fler konflikter uppstår och huvudpersonen genomgår prövningar och måste övervinna hinder”.
”I tredje akten når dramat sin höjdpunkt. Konflikterna ställs på sin spets, och avgörandets stund är inne. Beslut fattas och det kommer en lösning på filmens huvudkonflikt. Tredje akten slutar vanligtvis med en eller flera avslutande scener där situationen lugnar ner sig.”

Hur ska det gå för ”hjälten” Volodymyr ”Charlie Chaplin”, han som är folkets tjänare som skulle bringa fred i Donbass? Bomberna regnar ner över i Kiev och butchar alla i rollistan? Alternativ 2, fredsansträngningarna lyckas och ryssarna drar sig tillbaka med en ursäkt? Alla i rollistan kan skratta åt Z och nu dansa likt i filmen ”Springtime for Hitler” och köra omkring i Kiev med Z på bilarna..?

Ingen ska förenkla fakta och säga att detta är den fulla sanningen. Det finns ibland en liten figur till innerst inne i Matrjosjkan. Som alla vet är dock Matrjosjka ett femininum.

Text in English or Swedish